marți, 12 august 2014

Slab vs. Puternic

             

                De fiecare data ne place sa stam pe langa oamenii de la care avem ce invata, care ne inalta si ne impinge catre ceva durabil si inaltator. Daca discutam, petrecem timp, ne plimbam cu cineva care e un lider innascut, care e destul de important, care are capacitatea de a face lucrurile sa se intample, care sapa in locuri greu de atins, parca ne simtim si noi mai importanti, dar nu e chiar asa. Intradevar ne ajuta si ne invata, ne poate indruma in multe situatii cum sa procedam, ce facem, dar asta nu inseamna ca noi suntem la fel daca persoana de langa noi e inaltatoare.
                  Trebuie sa ne gandim daca noi reusim sa fim inaltatori pentru persoanele de langa noi. Gandeste-te ca toti oamenii vor sa urce, le e frica sa nu ii tragi in jos, le este teama ca nu vor urca in liftul care trebuie din cauza ta, stii de ce le este cel mai tare teama? Pentru ca sunt slabi, fara un om inaltator langa ei, sunt mici, se simt mici si nu pot lupta. Fiecare asteapta sa primeasca curaj de la altii, asteapta initiativa de la altii, ajutor de la altii. Nu mai astepta sa te ajute cineva, daca astepti ca un om sa te ajute, nu o sa vina. Asa ca recomand sa faci tu primul pas. Poate te gandesti ca nu esti bun, nu esti de pus pe un piedestal. Nici nu trebuie. Gandeste-te la cineva care e nevoie de ajutor, poate e debusolat, poate a avut o problema de sanatate, poate e trist dupa o relatie care nu s-a incheiat cum trebuie sau alte lucruri marunte, dar are nevoie de cineva.
                 Iar acel cineva poti fi chiar tu. Suna acea persoana sau invit-o sa luati masa impreuna si fii acea persoana inaltatoare. Fii bun, fii carismatic, fii rapid, fii de incredere si de caracter si ramai in joc si dupa ce a trecut valul.

Ganduri bune,

https://www.facebook.com/FemeiaCuAripiDeFluture?ref=hl


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu