vineri, 30 august 2013

EnJoy your life:)


Astazi am invatat sa ma bucur mai mult de viata. Viata e atat de scurta pentru ca noi, oamenii am scurtat-o. Dumnezeu ne-a oferit o viata nemuritoare, insa omul a scurtat aceasta sansa gustand din fructul cunoasterii. Insa nu trebuie sa fim necajiti din cauza asta pentru ca Dumnezeu e alaturi de noi mereu si ne indruma spre calea Lui pentru a merge spre nemurirea sufletului. El e bun si ne indruma spre drumul Lui bun si drept, insa noi, oamenii, nu mereu calcam pasii Lui si nu ne indreptam spre calea cea buna, dar Dumnezeu e rabdator si bun si ne asteapta de fiecare data la capatul drumului.

Citisem zilele trecute: “Daca tu, barbate, nu-ti mai iubesti sotia, sa stii ca Dumnezeu inca o iubeste, asa ca daca El o poate iubi, uita-te mai bine si incepe sa o iubesti si tu”.  Nu am sa fac acum religie sau spiritualitate pe acest blog, insa ideea mi-a placut. In ziua de azi tot vad oameni care se despart, care mint, care inseala, care fac lucruri urate. De ce? Pentru ca sunt foarte indepartati de Dumnezeu. Toti vor sa faca avere, toti vor bunastare, dar ce nu stiu ei este ca bunastarea nu se afla in lucrurile materiale. Nimeni din ceruri nu o sa te intrebe ce ai fost in viata asta, ci o sa te intrebe ce ai realizat pe pamant, cu ce bogatie sufleteasca ai adus cu tine? Daca o sa dai din umeri si Ei o sa dea din umeri. Nu cauta sa te lauzi la lume pentru ce faci, ceea ce ai facut sau ce vei face, ce castigi, cat castigi. Cauta sa ajuti sa ridici pe cei de langa tine, cauta sa nu abandonezi drumul drept si cauta sa traiesti in armonie cu tine si ceilalti.

Daca cineva vrea doar sa atraga privirea, admiratia celor din jur  si atat, e bine pentru el, o vreme, insa pentru sufletul lui va fi o povara. Ce ar fi daca fiecare ar ajuta pe cel de langa el, l-ar sfatui cu bune intentii, ar oferi  fara sa-si doreasca de la celalalt ceva, ar deveni oare Pamantul ca un Rai? Poate da.

Stiu ca viata te face sa devii mai rau, mai invidios, mai parsiv, mai doritor de a fi laudat, dependent de sex, alcool, petreceri, integrarea intr-o societate egoista. Acum nu cer ca toata lumea sa mearga la calugarie. Eu nu cer si nu propun la nimeni sa urmeze o anumita cale, ci spun lucruri pe care mi se par frumoase pentru viata, iar voi, dragilor va hotarati pe ce cale doriti sa o urmati.

Ganduri buneJ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu